Arthur Eijs

Arthur Eijs (1964) is geboren en getogen Noordwijker. Hij studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Leiden en werkt nu bij het ministerie van Infrastructuur & Milieu. Hij is getrouwd met Bernadette de Koning.

 

Naast zijn werk is Arthur vanaf 1998 voor GroenLinks actief in de Noordwijkse politiek. Verder is hij voorzitter van de Stichting Dja ( www.stichtingdja.nl ) , die twee basisscholen in Buea, Kameroen ondersteunt.

 

Muziek is één van zijn passies. Arthur zingt samen met Bernadette in Vocaal Kwartet Sine Nomine. Oude muziek, vanaf de 15e eeuw, heeft daarbij zijn voorkeur. Maar hij luistert ook graag naar jazz en (hoe kan het anders) eigentijdse Afrikaanse muziek.

 

Ook schrijven is één van zijn passies. Al in zijn studententijd werkte hij als freelance journalist voor Buijze Pers, waarvoor hij tientallen artikelen schreef. Onder het pseudoniem Sam Bal schreef hij vanaf 1998 vele columns over de politiek in Noordwijk; sinds oktober 2013 schrijft hij de column Sambal op http://noordwijk.nieuws.nl

Dansen in het stof is zijn eerste boek.

 

Arthur Eijs is te volgen op twitter (@arthureijs), LinkedIn en op facebook.